Így készül

Mi is az a natúrlé? Egy természetes gyümölcslé, amely gazdag savakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, megőrizve az alma és minden gyümölcs-zöldség pozitív élettani hatását. A technológiát egy gépsor adja, mely alkalmas arra, hogy a szüret után a gyümölcsből rögtön friss zamatos gyümölcslé készüljön, adalékanyag hozzáadása nélkül.

Bag in Box technológia - „Zsák a dobozban”

A zsák fokozatosan zsugorodik össze, ahogy fogy belőle a gyümölcslé, a légmentesen záródó csap pedig megakadályozza, hogy a zsákba levegő jusson. Így lehetséges, hogy a gyümölcslé felbontott állapotban több hétig is eláll.

A Bag-in-Box meggátolja, hogy a zacskóban a gyümölcslé levegővel érintkezzen, így a gyümölcslé íze és minősége nem változik meg az oxidálódás miatt.

Így készül a gyümölcslé

1. A hazai gyümölcsösökből​ a leszüretelt gyümölcsök megérkeznek üzemünkbe

Gyümölcslé készítményeinkbe kizárólag saját és más hazai termelők kertészetéből származó gyümölcsök kerülnek.  Így kijelenthetjük, hogy a Vidék Kincse gyümölcslé 100%-ig magyar termék. Gyümölcslé készítményeinkbe kizárólag növényvédelmi szakmérnök által jóváhagyott, az élelmezésegészségügyi határérték alatti gyümölcsök kerülnek!

2. A gyümölcsök alapos válogatása és átmosatása

"Ne igyatok mosatlan gyümölcslevet!" - Fábry Sándor

A gyümölcsök üzemünk központi raktárába érkeznek, ahol először egy kézi válogatáson esnek át, majd a gondos leválogatás után a gyümölcsök a mosó részlegbe kerülnek. A mosó részlegen a gyümölcsök a külön erre a célra készült mosó berendezéssel alapos tisztításon esnek át, hogy makulátlan tisztaságú gyümölcslé kerüljön az asztalra.

3. A gyümölcsök ledarálása, magozása, passzírozása
  •  Darálás
    Az átmosatás után a gyümölcsök a darálóba kerülnek, ahol gyümölcsléhez szükséges pép készül. 
    Darálás szükséges az almánál, körténél.
 
  •   Magozás/passzírozás
    Az átmosatás után a gyümölcsük a magozó, passzírozó gépbe kerülnek, ahol a gyümölcsléhez szükséges pé készül.
    Magozás, passzírozás szükséges a csonthéjas gyümölcsöknél.

4. Préselés

A gyártási folyamat negyedik fázisában a gyümölcspép egy hidraulikus présbe kerül. Egy mikroszálas szűrőkendő által 100% tisztaságú gyümölcslé keletkezik.

5. Pasztőrözés

A Vidék Kincse gyümölcslé tartósítása nem tartósítószerekkel, hanem pasztőrözéssel történik. Az átpréselt gyümölcslé a pasztőröző gépbe kerül, ahol előállítjuk a felbontás  után is tartósan (3 hét) fogyasztható gyümölcslevet.

6. A gyümölcslé csomagolása

A tartosított gyümölcslé a megfelelő kiszerelésbe kerül.

 
Natúr gyümölcslé
Natúr gyümölcslé
A Vidék Kincse gyümölcslé fogyasztása során, szinte érzed, ahogy beleharapsz egy lédús gyümölcsbe a nagymama kertjében.
100% Magyar Natúr gyümölcs termékek,
Magyarország szívéből
Garantált Minőség
Gondolatok
Gondolatok
a termelőtől
Büszkék vagyunk rá, hogy elmondhatjuk, termékeink általunk és más hazai termelők által termelt, hazai összetevőkből készültek, ízüket mindenféle ízfokozó nélkül a természettől, a magyar földtől és több mint 30 éves tapasztalatunkból kapták.

Kanyó Balázs - ügyvezető
Blog bejegyzések
Szeretnéd tudni mi fán terem az alma és hogy ez hogyan hat az egészségedre? Töltsd le tananyagunkat.
Kíváncsi a korábbi írásainkra is?
Kattintson az “Archivum” gombra!